Esquites

Esquites serveres ofte som street food i Mexico som en lille snack. Den gør sig også rigtig godt som tilbehør til fx grillet kød.

Det skal du bruge til 4 personer

  • 200 gram frosne majs
  • 1 spsk. oliven olie
  • 1 tsk. sukker
  • 40 gram mayonnaise
  • 1/2 friskpresset limejuice
  • 1 1/2 tsk. ancho chili pulver
  • 1/2 tsk. stødt koriander
  • 1 spsk. epazote (kan udelades)
  • 30 gram revet cotija (eller parmesan) ost.
  • Salt

Sådan gør du

Varm en stor støbejerns pande og hæld olivenolien på. Sørg for at olien dækker hele panden. Hæld de optøede majs på panden og ryst den et par gange. Tilsæt sukkeret og ryst panden igen. Steg majsene i ca. 3 minutter indtil de brunes. Rør rundt i panden og steg yderligere 3 minutter indtil alle majsene er let brunede.

Bland mayonaise, limesaft, chili pulver, koriander, epazote og salt sammen i en skål. Hæld majsene i og rør det let sammen. Drys osten over og servér varm.

Servering

Anret esquites i drikkeglas med en teske.

Tips

Prøv også at spise esquites kolde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *