Majstortillas

En vaskeægte majstortilla smager fantastisk. De slår hvedetortillas fra supermarkederne med mange længder. Af en eller anden grund, er det i Danmark svært at skaffe majstortillas hvis man ikke køber dem via nettet, eller laver dem selv.

Jeg har prøvet at lave majstortillas mange gange hvor det ikke lykkedes og jeg har været meget frustreret over det. Jeg har fundet ud af at det skyldes at jeg gjorde alting forkert, købte det forkerte mel, blandede det i forkert forhold og tilberedte det helt forkert.

Følge denne opskrift og du er rigtig godt på vej til at lave de lækreste majstortillas til nogle dejlige autentiske mexicanske madoplevelser.

Det skal du bruge til 4 personer

  • Ægte majsmel som fx Maseca
  • Varmt vand
  • En smule salt

Sådan gør du

Hæld melet i en skål og fyld det varme vand i sammen med en smule salt. Rør rundt med fingerne indtil du opnår den rette konsistens i dejen. Den rette konsistens er når dejen hænger sammen og du kan trykke en finder i den uden den sprækker i dit fingeraftryk. Hvis den sprækker så tilsæt en lille smule ekstra varmt vand og arbejd det ind i dejen og prøv igen. Fortsæt indtil du har den rette konsistens.

Hvis dejen bliver for grødet har du fået hældt for meget vand i, og derfor må tilsætte en smule ekstra mel.

Lad dejen hvile i 10 minutter tildækket af et viskestykke.

Rul en kugle i passende størrelse og pres den i en tortillapresser. Press den ikke for hårdt. Læg den nu på en varm pande uden fedtstof og bag den på begge sider – alt i alt ca. 2 minutter.

Tips

Klip to stykker af en plasticpose som dækker det runde på din tortillapresse. Det gør det meget nemmere at få dejen af, når den har været presset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *