Opskrifter » Arroz a la mexicana

Arroz a la mexicana

På dansk hedder retten mexicanske ris. På spansk går retten under flere forkellige navne som “arroz rojo” (røde ris) , “arroz a la mexicana” (mexicanske ris) og er en udbredt spise i Mexico. Det smager rigtig dejligt og er ofte et hit blandt de mindre familiemedlemmer. Risene kan anvendes som tilbehør til mage forskellige retter, f.eks. kødretter eller salater.

Det skal du bruge til 4 personer

  • 3 spsk. olie
  • 200 gram hvide ris
  • 2 mellemstore tomater
  • 1/2 løg
  • 150 gram ærter
  • 5 dl. kyllingefond eller buillion
  • Salt

Sådan gør du

Hæld risene i en skål og dæk dem med varmt vand. Efter 5 minutter hældes risene i et dørslag og skylles med koldt vand. Lad dem dryppe af for vand.

Hæld tomater, løg og hvidløg i en blender. Blend dem indtil det hele har en flydende konsistens.

Opvarm olien i en stor gryde på medium varme, og tilsæt herefter risene. Lad dem stege under omrøring i 5-10 minutter indtil de får en flot gylden farve

Hæld nu de blendede tomater, løg og hvidløg i gryden til risene og bland det godt. Lad koge ind indtil væsken er fordampet.

Tilsæt nu kyllingefond sammen med ærterne til risene, og bland det hele godt sammen. Smag til med salt.

Sæt låg på gryden og lad det hele simre over medium varme, indtil al væsken er absorberet.

Tag gryden af varmen og lad den stå i yderligere 15 minutter med låget på.

Servering

Inden servering rører du forsigtigt i risene for at skabe lidt luft.

Tips

Du kan tilsætte andre grøntsager til risene hvis du ønsker det. Eksempelvis hakkede gulerødder, chili og koriander.

Prøv også at snitte nogle avocadoer og bananer som du serverer sammen med risene.

Flere opskrifter

Pan de los muertos

Read More

Pico de Gallo

Read More

Polvorones

Read More

Guacamole

Read More

Salsa Roja

Read More

Esquites

Read More

Cocinita Pibil

Read More

Cebollas Curtidas

Read More

Majstortillas

Read More