Opskrifter » Pan de los muertos

Pan de los muertos

Pan de los muertos (de dødes brød) er et et sødt brød som traditionelt bages og spises i Mexico i ugerne op til de dødes dag (dia de los muertos), som fejres den 1. og 2. november. Brødet dekoreres på mange forskellige måder, ofte så det ligner der ligger knogler oven på det. Pan de los muertos spises ofte på gravstederne eller på de alter der er lavet for at ære de døde.

Det skal du bruge til 10 personer

  • 1/2 pakke tørgær (3,5 gram)
  • 1/2 dl lunkent vand
  • 1/2 dl kondenseret mælk
  • 50 gram usaltet smør
  • 1 tsk. fennikel
  • 2 æg
  • 270 gram hvedemel
  • 1 æggeblomm
  • 1 spsk. hvid sukker

Sådan gør du

Bland tørgæren og det lunkne vand sammen i en skål og lad det hvile i ca. 10 minutter. I mellemtiden varmer du ved middel varme, den kondenserede mælk sammen med smørret indtil smørret er smeltet.

Hæld nu blanding af smør og kondenseret mælk over i skålen med gæret og tilsæt fennikel og salt og rør det godt sammen.

Tilsæt æggene og ca 1/3 af melet og rør det godt sammen. Tilsæt resten af melet lidt efter lidt indtil dejen bliver blød, elastisk og ikke klistret.

Lad dejen hæve i en tildækket skål et lunt sted i ca. 1 time eller indtil den er hævet til dobbelt størrelse.

Ælt dejen igen og skær tre små stykker af (ca. en spsk. pr. stk til pynt). Form nu den store dej til et rundt brød og læg den på bagepladen.

De to af stykkerne til pynt ruller du ud i en pølse og former så de ligner knogler. Placer disse i et kryds hen over brødet.

Rul en kugle ud af det sidste af stykkerne. Dette er dødningehovedet, og skal placeres i forsigtig i midten af krydset med knoglerne. Lad det efterhæve i ca. 30 minutter.

Varm ovnen til 180 grader. Pensl toppen af brødet med æggeblommen blandet med lidt vand.

Bag brødet i 20 minutter. Tag brødet ud og pensl igen, og drys med sukkeret. Bag nu brødet i endnu 20 minutter indtil det er gylden brunt og lyder hult når man banker på det.

Servering

Brødet kan serveres varmt eller koldt

Tips

Brødet smager bedst samme dag som det er bagt..

Flere opskrifter

Arroz a la mexicana

Read More

Pico de Gallo

Read More

Polvorones

Read More

Guacamole

Read More

Salsa Roja

Read More

Esquites

Read More

Cocinita Pibil

Read More

Cebollas Curtidas

Read More

Majstortillas

Read More