Opskrifter » Pico de Gallo

Pico de Gallo

Pico de Gallo lavet med friske tomater, løg og jalapeños, koriander og saften fra lime er den perfekte garniture til dine mexicanske favorit retter. Pico de Gallo anvendes som salsa i diverse retter på samme vis som de mere flydende af slagsen. Dog udmærker Pico de Gallo sig pga. sin mindre flydende natur, også ved at kunne anvendes som hovedingrediens i forskellige retter som fajitas og tacos.

Pico de Gallo kales også for Salsa Mexicana, Salsa Fresca eller Salsa Bandera. Sidstnævnte på grund af matchet mellem farverne i salaten og det mexicanske flag.

Det skal du bruge til 2 personer

  • 1 moden tomat
  • 1/2 løg
  • 1 jalapeño chili
  • 1 lime
  • 1 lille bundt friske koriander
  • Salt

Sådan gør du

Halver tomaten og klem saften ud af den med fingrene. Herefter skæres den i små tern og hældes over i en skål. Hak herefter løget, chilien fint og hæld dem over i skålen. Til sidst hakkes korianderne og hældes også i skålen. Pres saften fra limen over ingredienserne og bland dem med en ske. Smag til med salt.

Tips

Pico de Gallo er aldeles velegnet som tilbehør til danske grill aftener.

Flere opskrifter

Arroz a la mexicana

Read More

Pan de los muertos

Read More

Polvorones

Read More

Guacamole

Read More

Salsa Roja

Read More

Esquites

Read More

Cocinita Pibil

Read More

Cebollas Curtidas

Read More

Majstortillas

Read More