Salsa Roja

Denne fantastiske salsa roja er uundværlig i mange mexicanske retter. Den er frugtig, sød og stærk på samme tid. Vores mexicanske datter er fuldstændig tosset med denne opskrift og den er til stadighed hendes favorit Salsa.

Det skal du bruge til 4 personer

  • 2 skiver ananas
  • 2 store tomater skåret i halve
  • 2 røde peberfrugter skåret i halve
  • 3 spsk. frugtig olivenolie
  • 2 spsk. piloncillo sukker (eller mørk muscadavo sukker)
  • 2 stk. chipotle chili inkl. frø
  • 1 tsk. stærk paprika
  • 6 spsk. ananasjuice, limejuice eller appelsinjuice (friskpresset)
  • En lille bundt friske hakkede mynteblade.
  • ½ tsk. salt

Sådan gør du

Læg ananas, tomater og peberfrugter på en bradepande. Pensl med halvdelen af olien og riv/drys sukkeret over. Steg det i ovnen i 20-30 minutter på 240 grader, indtil peberfrugten er let brændt i kanten.

Varm resten af olien på en pande, og svits chilierne nogle sekunder på hver side.

Kom det hele i en morter sammen med de øvrige ingredienser, og stød det til du har den ønskede konsistens. Jeg fortrækker helt klart en grov salsa.

Hvis du har travlt kan du snyde, og bruge en blender i stedet for en morter.

Tips

Du kan anvende ananas på dåser hvis du ikke lige har en frisk ved hånden. Prøv at bruge forskellige chilier til denne salsa.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *