Pico de Gallo

Pico de Gallo lavet med friske tomater, løg, jalapeños, koriander samt saften fra friskpresset lime, er den perfekte garniture til dine mexicanske favorit retter. Pico de Gallo anvendes som salsa på samme vis som de mere flydende af slagsen. Dog udmærker Pico de Gallo sig, grundet sin mindre flydende natur, ved at kunne anvendes som hovedingrediens i retter som fajitas og tacos.

Pico de Gallo kales også for Salsa Mexicana, Salsa Fresca eller Salsa Bandera. Sidstnævnte på grund af matchet mellem farverne i salaten og det mexicanske flag.

Det skal du bruge til 2 personer

  • 1 moden tomat
  • 1/2 løg
  • 1 jalapeño chili
  • 1 lime
  • 1 lille bundt friske koriander
  • Salt

Sådan gør du

Halver tomaten og klem saften ud af den med fingrene. Herefter skæres den i små tern og hældes over i en skål. Hak herefter løget, chilien fint og hæld dem over i skålen. Til sidst hakkes korianderne og hældes også i skålen. Pres saften fra limen over ingredienserne og bland dem med en ske. Smag til med salt.

Tips

Pico de Gallo er også velegnet som tilbehør til danske grill aftener.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *